Hästvän

Home/Aktuellt/Hästvän
Gå tillbaka!

Hästvän

Drömmer du om att någon dag ha en egen häst? Saknar du en egen hästvän, men har varken tid eller råd att binda dig vid ett ägarskap?

Att ha en egen vän att gosa med, rida och utvecklas tillsammans med är oerhört givande och berikande. Stall Falisa erbjuder sina kunder möjlighet att hyra en häst månadsvis för att ha den ”som egen” under på förhand överenskomna veckodagar.

Som ”låtsashästägare” har du fri tillgång till stallet (under överenskomna dagar) för att umgås med din hästvän, rida, slappna av, lära känna din hästvän närmare eller göra gemensamma utfärder och tillsammans njuta av den omgivande naturen (till fots, ridande eller varför inte med kärra). Att jobba från marken eller rida på ridplanen är också möjligt, eller varför inte prova på toleransträning, hästagility, tömkörning…? Även lektioner kan bokas.

”Ibland är det skönt att helt släppa tidsuppfattningen och bara umgås med sin hästvän”

Priset varierar utgående från hur ofta du vill besöka stallet, och om du vill delta i stallsysslor eller inte. Utgångspriset, med en stalltur (ca 1,5 timme arbete i veckan) är:

Vid besök 1 gång i veckan är månadshyran 80€

Vid besök 2 ggr i veckan är månadshyran 130€

Under sommaren kan du hyra en hästvän på heltid för 2 veckor för 100€, och rida varje dag om du vill! Midsommarveckan, 17-24.6.2018 är hyran 100€.

Priset innefattar en hästvän inklusive hästens utrustning och utrymmen.

Din uppgift är att ta hand om hästvännen så gott du kan, som om det vore din egen häst. Vid de två första besöken hjälper vi vid behov till, men tanken är att du ska kunna vistas vid stallet självständigt. Efter det tredje besöket tillkommer en liten avgift för eventuell undervisning eller handledning. Om hyrestagaren är minderårig, bör en vuxen (av säkerhetsskäl) finnas på plats under stallvistelsen.