Klubbverksamhet för barn

Home/Aktuellt/Klubbverksamhet för barn
Gå tillbaka!

Klubbverksamhet för barn

Det bästa sättet att lära sig förstå hästar är att umgås med dem regelbundet. Vi erbjuder barnen möjlighet att undersöka, uppleva och leka sig till en förståelse för hästens väsen.

Oberoende av väder träffas vi för att göra stallsysslor, sköta om hästarna, leka och rida. Ibland hittar vi kanske på något annat roligt tillsammans med hästarna. Vi rör oss både på ridplanen och i naturen omkring stallet.

Klubbverksamhetens övergripande syfte är att på ett lekfullt sätt lära ut säkerhet och en äkta förståelse för hästarna som flock- och flyktdjur.

I ponny- och hästskötarklubben sköter och rider två barn tillsammans en häst, och fokus ligger på hästhantering och hästskötsel. I rid- och juniorklubben koncentrerar vi oss på ridteknik och barnen rider självständigt, även om vi såklart alltid hjälps åt då hästarna görs i ordning. I juniorklubben rider vi ofta i terräng.

Hästen är vår vän. Vi har roligt tillsammans med hästarna, men aldrig på hästens bekostnad. I klubbverksamheten lär vi oss förstå vad hästarna tänker, känner och önskar.

Klubbverksamheten pågår v.2-18 (med undantag för vecka 6 och 9).

Ni köper ett 6 gångers ”klippkort” och meddelar vid den 5.e gången om fortsättning. Ett ridkort á 6 ggr för klubbverksamheten kostar 165 € (inkl moms).

Ponnyklubben (för barn 6-8 år)        – tisdagar kl. 16:00-17:30
Hästskötarklubben (8-10 år)            – onsdagar (udda veckor) kl. 16:30-18:00
Hästklubben (9-11 år)                          – torsdagar (jämna veckor) kl 16:45-18:15
Ridklubben (10-12 år)                          – fredagar kl. 16:30-18:00
Juniorklubben (12-14 år)                    – lördagar (jämna veckor) kl. 10:00-12:00

Här anmäler du ditt barn