Gýmir frá Björklund

Islandshäst, valack, född 2006 i Korsholm, Finland.

Gýmir är flockens hårfagre kille som sällan har bråttom någonstans.

Gýmir är en verklig ”stjärna” som kan allt, om man bara ber om det på rätt sätt. Han har en fantastisk personlighet och förmåga att lära oss människor att njuta av livet.
En riktig självinsikternas mästare.

Pelle (Dúgur från Broaskog)

Islandshäst, gråblack valack, född 2006 i Sverige.

Flyttade till Finland år 2010, och Falisahäst blev han våren 2015.

Pelle är en känslig kille med mycket energi. Han trivs bra både på ridplanen och i skog och mark, precis som våra andra hästar.

I hästflocken är han ranglåg, men bland människorna får han ofta extra mycket ömhet pga sitt exem och sitt speciella lynne. Denna häst har förmågan att locka fram alla slags känslor hos oss människor.

Ruska

Ruskas riktiga namn är Lóa frá Nevala. Hon är ett islandshäststo, född i Finland år 2013.

Ruska flyttade till oss i augusti 2017. Hon är en ung tjej som vet vad hon vill, och som gärna kommer med förslag på pausaktiviteter (varför bara stå still när livet är fullt av möjligheter?). Ruska tycker om att arbeta – hennes arbete är för tillfället enbart markarbete – och behöver en hel del gymnastik för att bli starkare i kroppen.

Ruska lär oss människor att med lekfullhet och humor har man aldrig tråkigt. I djurflocken visar hon att storlek & ålder inte har någon betydelse, även små tjejer har rätt att be andra att dra år skogen.

Isa

Fjordhäststo, född år 2011 i Finland. Isas riktiga namn är Tornerose Foss (Tornerose är det norska namnet på Törnrosa)

Isa hämtades från uppfödaren i oktober 2017.

Isa är en trygg dam, sin unga ålder till trots. Hon har mycket energi och gillar att arbeta, oavsett om jobbet handlar om ridning eller om att dra kärra.

Som den unghäst hon trots allt fortfarande är, påminner hon oss människor hur viktigt det är att på ett tydligt sätt kombinera konsekvent ledarskap och vänligt bemötande.

Mumrik

 

Nordsvensk brukshäst, valack, född 2003 i Sverige.

Mumrik väcker stor beundran med sitt härliga utseende, sitt lugn och sin styrka. Denna häst har inte bara fysisk råstyrka utan är också mycket skicklig på att lista ut hur han ska gå till väga för att få sin vilja igenom. Om Mumrik hade en T-skjorta, skulle det stå ”Du är inte min chef!” på den.

Mumrik lär oss människor mycket om omvänd psykologi, kreativitet och om att belöna hästen vid rätt tillfälle.

Effie  (Euphoria RT)

Korsningshäst, sto, född 2012 i Sverige.

Effie är gårdens största häst, och alldeles säkert den mest nyfikna också. Effie är en hejare på både frihetsdressyr och groundwork enligt akademisk ridkonst, och är nu under utbildning för att bli ridhäst.

Effie lär oss människor om arbetsmotivation och att det som är nytt är spännande och intressant.

Ior

Aasiruuna Norrgårdens Ior on syntnyt Ruotsissa v. 2014.

Ior on pitkine karvakorvineen nuorin hurmurimme. Pienestä koostaan huolimatta persoona on iso – tämä miehen alku tietää mitä haluaa, ja mitä ei halua,

Ior-aasi tulee hyvin toimeen sekä hevosten että ihmisten kanssa, mutta kissat ja koirat harvoin pitävät hänen tavasta katsoa heitä suoraan.

Emil & Elsa

 

kissasisarukset ovat syntyneet elokuussa 2011.

Rohkea ja sosiaalinen Emil tulee usein tallille hoitamaan asiakkaitamme, kun taas Elsa viihtyy parhaiten päärakennuksessa. Ujo ja vetäytyvä Elsa (kuvassa) on tummankeltainen kun taas sisaruksista Emil on huomattavasti vaaleampi.

Tallikanit

Tällä hetkellä odottelemme uusia kaneja…